
W magazynie TIMM często na naszych łamach gościliśmy Agnieszkę i jej Ciasteczkolandię.
Oto kolejna propozycja spod jej ręki... Gorąco polecamy:
Migdałowe ciasteczka z lukrowanymi łabędziami
Maślane ciasteczka to smakołyk, po które małe raczki na kinderbalach sięgają, z tego co zdążyłam niejednokrotnie zauważyć, wyjątkowo chętnie. A piekąc je w domu, oprócz pewności, co do jakości użytych składników, zyskujemy także bonus w postaci wewnętrznej satysfakcji i rzecz bezcenną jaka jest radości dzieci, że to specjalnie dla nich mama zrobiła takie cuda (nawet, jeśli tak jak w moim przypadku, ciasteczka dalekie są one od cukierniczego ideału…).
Do łabędzi pasowała mi migdałowa nuta, stąd dodatek migdałowej mąki i esencji.
Zakładając, że foremkę w kształcie serca, osoby piekące pierniczki, czy ciasteczka posiadają, omija nas także poszukiwanie foremki w kształcie łabędzia, którego, umówmy się nie użyjemy już potem nigdy więcej. Potrzebna nam będzie jedynie tylka z dość drobnym otworem (nr. 2,3), woreczek cukierniczy i jadalne flamastry (te, natomiast, przydadzą się jeszcze nie raz z pewnością)
Aby poznać wszystkie składniki i poznać przepis odwiedź stronę Agnieszki klikając tutaj